• info@gezondheidszorgzonderafstand.nl
  • West-Brabant
Zorgprofessionals_top

Zorgprofessionals

De zorgprofessional kan dankzij de Smart Glasses hulp op afstand krijgen, terwijl de handen vrij blijven om zorg te verlenen. 
De Smart Glasses is een bril met ingebouwde camera. De zorgmedewerker zet de Smart Glasses op en kan op afstand (video)bellen, chatten en bestanden delen met een collega of andere zorgprofessional. Deze kijkt op afstand mee door de ogen van de brildrager via een app op de telefoon, tablet of computer. De zorgmedewerker heeft tijdens het beeldbellen de handen vrij en kan de adviezen en aanwijzingen van de ander meteen uitvoeren. 


Een groot voordeel voor de cliënten is dat zij snel en effectief geholpen worden door hun vertrouwde zorgmedewerker. Zij ontvangen dus niet onnodig veel extra mensen en hebben geen extra reistijd of wachttijd voor een afspraak. Deskundige hulp is direct beschikbaar, op elk gewenst moment.

Informed Consent
Het werken met Smart Glasses gebeurt op basis van Informed Consent. Dit betekent dat je de cliënt en/of familie informeert over het gebruik van Smart Glasses. Het is voor hen goed te weten dat alleen de betrokken zorgmedewerkers kunnen meekijken. We maken een live beeldverbinding, waarbij beelden niet worden opgeslagen.

Ervaring zorgorganisatie Thebe

Ouderenzorgorganisatie Thebe is gestart met de Smart Glasses. Sinds kort ook op locatie IJpelaar en bij de wijkverpleging in Oosterhout. De ene implementatie verloopt beter dan de andere terwijl het dezelfde organisatie betreft. Hoe kan dat en wat kan daarvan geleerd worden? 
Lees hier het volledige artikel.

Instructiefilm: Hoe maak ik een account aan? 

Instructiefilm: Het aan- en uitzetten van Smart Glasses.

Smart Glasses bij Raffy Leystroom – Medische dienst en onbegrepen gedrag

Smart Glasses bij Riethorst Stromenland – Wondzorg en begeleiden van leerlingen.

Smart Glasses bij SurPlus – Onbegrepen gedrag en begeleiden van leerlingen.

Smart Glasses bij Avoord – Onbegrepen gedrag en wondzorg.

Smart Glasses bij Volckaert – Wondzorg en onbegrepen gedrag.

Project Glazz – Smart Glass Challange Verpleeghuizen van de Toekomst.

Project Glazz – Smart Glass Challange Verpleeghuizen van de Toekomst.

Smart Glasses in de palliatieve zorg.