• info@gezondheidszorgzonderafstand.nl
  • West-Brabant
Studenten_top

Studenten

Als toekomstig professional ben jij nieuwsgierig naar de nieuwste zorgtechnologie. Technologie kan jou straks helpen om nóg betere zorg te verlenen. Daar wil je alles over weten! Met de Smart Glasses kun jij vanuit de collegezaal of je eigen kamer meekijken ‘door de ogen’ van de professional. Of misschien draag jij de bril wel zelf, zodat een docent je op afstand kan begeleiden terwijl je op stage bent. Ontdek hier wat jij met de Smart Glasses kunt doen.

De Smart Glasses is een ‘meekijkbril’ met ingebouwde camera en microfoon. Je kunt de bril dragen en via een speciale app contact maken met bijvoorbeeld je stagebegeleider. Handig, want zo kan een docent of zorgprofessional met je meekijken op een telefoon, tablet of computer wanneer je een lastige casus hebt op stage, of advies wilt over iets dat je tegenkomt in de praktijk.

 

Stel je voor: je bent op stage en hebt een patiënt waarvan je een wond moet verzorgen. Je twijfelt hoe je dat moet aanpakken, maar er is niemand in de buurt om je te helpen. Je zet de Smart Glasses op, belt je docent of een professional in en laat hem of haar met je meekijken. Via de camera ziet jouw begeleider wat jij ziet. Hij of zij kan beoordelen hoe de wond eruit ziet en jou via de microfoon en het audiosysteem coachen tijdens de behandeling. Jij hebt ondertussen je handen vrij om alle handelingen uit te voeren, terwijl je begeleider de hele tijd meekijkt.

Hoe kun je de Smart Glasses gebruiken?

Ervaringen

Bij Avans Hogeschool belden studenten Fysiotherapie via een verbinding met de Smart Glasses in bij een praktijkles.

 

“Toen ik door coronaklachten niet aanwezig kon zijn bij de praktijk hoefde ik niets te missen, omdat de docent de Smart Glasses droeg. Ik ben er enthousiast over, omdat je gedetailleerder beeld hebt dan wanneer je meekijkt via het smartboard.”

 

Ook konden zij meekijken met een fysiotherapeut die de bril droeg tijdens een behandeling in de fysiotherapiepraktijk.

 

“Doordat een docent de Smart Glasses droeg tijdens een behandeling kon ik van heel dichtbij zien welke handelingen hij uitvoerde tijdens de behandeling.”

Tips van studenten

De bril gebruiken

Om de Smart Glasses te kunnen gebruiken, heb je uiteraard de bril nodig en een apparaat waarop de meekijker kan inloggen om de beelden te ontvangen, bijvoorbeeld een laptop, tablet of smartphone. Vraag bij jouw onderwijsinstellingen of er al een Smart Glasses aanwezig is en wat de mogelijkheden zijn. Je hebt niet alleen een bril, maar ook een account op het platform Genzõ nodig. Ook daar kan jouw onderwijsinstelling je bij helpen.

 

Genzõ is een platform dat is opgezet door 1Minuut, de ontwikkelaar van de Smart Glasses. Via dit platform komt de verbinding tot stand via de bril en het apparaat waarop er meegekeken wordt. Genzõ maakt gebruikt van een versleutelde verbinding. Zo weet je zeker dat de data veilig verstuurd en bekeken kunnen worden.

Verbinding maken als brildrager

1. Download de Genzõ app in de Playstore of Appstore.
2. Maak een account aan op Genzõ. In deze video legt ontwikkelaar 1Minuut uit hoe je dat doet
3. Zet de Smart Glasses aan. Je kunt de bril bedienen met de knoppen. Bekijk de video voor meer informatie.

Nu kun je aan de slag!

Wil je meer gedetailleerde informatie over het gebruik van de Smart Glasses? Wanneer je onderwijsinstelling een bril aanschaft, krijgt jouw instelling toegang tot uitgebreide elearnings en instructies op het klantenportaal van 1Minuut waarvan je gebruik kunt maken.

Het werken met Smart Glasses gebeurt op basis van informed consent. Dat betekent dat je client en/of familie vooraf moet informeren over het gebruik van de slimme bril of meekijkbril. Het is voor hen goed te weten dat alleen de betrokken zorgmedewerkers kunnen meekijken. Je maakt een live-beeldverbinding waarbij de beelden niet worden opgeslagen.

Nieuwsgierig naar meer gedetailleerde uitleg over het praktische gebruik van de Smart Glasses? Bekijk dan ook eens de website van ontwikkelaar 1Minuut.